HEMIJSKI PILING

Aqua Filling        PRP Terapija       Kombinacija PRP i Hijularona        Limfna drenaža
        

Happy Lift Niti     Hijularonski  Fileri        Botoks        Mezoterapija        Mezoniti        Dermoroleri        
Hemijski piling     Mikrodermoabrazija

Šta je hemijski piling?

Hemijski piling lica je medicinski tretman u toku kojeg obučeni lekar na kožu nanosi rastvore određenih kiselina sa ciljem uklanjanja oštećenog sloja kože. Postupak hemijskog pilinga omogućava regeneraciju oštećenog sloja novim i zdravijim slojem kože. Hemijski piling je dovoljan kao samostalan tretman u procesu podmlađivanja ili za pripremu kože radi obavljanja drugih tretmana kao što je radiotalasni lifting i mezoterapija.

Efekti hemijskog pilinga

Manja vidljivost i/ili nestanak akni, proširenih pora, hiperpigmentacije lica, ožiljaka, površinskih bora. Postiže se poboljšan izgled kože i doprinosi osveženom izgledu tretirane kože.

Kome je namenjen?

Namenjen je osobama koje imaju izražrene pigmentacije na koži  izazvane Suncem ili drugim faktorima, akne i finie bora, ožiljke nastale nakon akni ili grube kože nastale usled oštećenja Suncem ili zbog starosti.

Priprema

Neophodno je dobro očistiti lice pre tretmana i ne stavljati kremu za lice neposredno pre tretmana.

Procedura

Anestezija nije potrebna za hemijske pilinge jer oni uzrokuju samo blagi osećaj bockanja tokom primene. Na očišćenu kožu lica nanosi se rastvor i taj proces koji traje oko 10 minuta. Često pacijent ima  osećaj peckanja u toku nanošenja rastvora, ali  taj osećaj ubrzo prolazi.

Broj potrebnih tretmana hemijskim pilingom zavisi od problema, regije koja se tretira, i od željenih efekata. Nekada je dovoljan samo jedan tretman, a nekada ih izvodimo u seriji, u pravilno raspoređenim vremenskim intervalima.

Moguće Komplikacije

Osim prolaznog crvenila i blagog perutanja kože, nemaju značajnije neželjene efekte ukoliko se primene na stručan način. Najčešće kontaindikacije hemijskih pilinga je pojava pigmentacije zbog neadekvatne zašitite od sunčevog zračenja tokom regeneracije kože nakon izvršenog tretmana.

Oporavak

Korišćenje hidratantne kreme (može i Pantenol krema) preporučuje se počev od narednog dana nakon tretmana. Nakon hemijskog  pilinga često dolazi do  privremenog crvenila i suvoće kože u trajanju od 2 dana, nakon čega koža počinje da se peruta, odnsno počinje da se skida oštećeni sloj kože. Perutanje kože prestaje nakon 2 dana, kada se osoba može vratiti redovnim aktivnostima. Treba imati u vidu važnost zaštite od Sunca (izbegavanje izlaganja Suncu, a ukoliko se izlaže, koristiti kreme sa zaštitinim faktorom 50+)  periodu od minimalno 4 nedelje nakon tretmana.

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

© 2023 by FuseBox.