MEZOTERAPIJA

Aqua Filling        PRP Terapija       Kombinacija PRP i Hijularona        Limfna drenaža
        

Happy Lift Niti     Hijularonski  Fileri        Botoks        Mezoterapija        Mezoniti        Dermoroleri        
Hemijski piling     Mikrodermoabrazija

Šta je Mezoterapija?

Mezoterapija lica ili mezolifting je savremena metoda podmlađivanja kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Sastoji se u ubrizgavanju različitih koktela koji sadrže vitamine, aminokiseline, hijaluron i dr.  u središnji sloj kože – dermu, gde inače na drugi način ne mogu dospeti neophodne supstance. Na ovaj način postiže se poboljšanje tonusa i elastičnosti kože, omogućava njena hidratacija i zatezanje, čime se sprečava pojava novih bora i usporava proces starenja.

Efekti Mezoterapije

Efekat Mezotepije je regeneracija i revitalizacija umorne, dehidrirane, oštećene kože koja postaje blistava i elastična, i vraća joj se mladalačka svežina i zdrav izgled. Tretman poboljšava hidrataciju, ujednačava ten, popravlja teksturu i izglađuje fine bore. Efekat je momentalno vidljiv, tako da se preporučuje i neposredno pred važne događaje – venčanje, godišnjicu mature i slično. Iako su efekti vidljivi već posle 3 do 4 tretmana, za dugotrajan efekat je potrebno uraditi od 6 do 10 tretmana, a onda mesečno održavati stanje.

Kome je namenjena?

Mezoterapiju mogu koristiti osobe već u kasnim dvadesetim godinama života u svrhu pomlađivanja lica i prevencije starenja. Mezoterapija ima dobre efekte kod osoba sa suvom kožom, osoba kod kojih su izraženi znakovi starenja izazvanih izloženosti suncu, izraženi podočnjaci kao i kod osoba sa zrelijom kožom.

Priprema

Pre primene procedure neophodno je skinuti šminku i dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa doktorom Smiljanićem.

Procedura

Tretman se sastoji iz ubrizgavanja aktivnih sastojaka, površinskim ubodima uz pomoć najtanje igle, ravnomerno po koži. Pri svakom ubodu ubrizga se u kožu minimalna količina sastojaka. Kod osoba sa izraženim znacima starenja kože potrebno je postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekt, a najbolje rezultate daje u kombinaciji s drugim metodama (hemijski piling, hijaluronski fileri, botoks). Tretman traje oko 15 minuta.

Moguće Komplikacije

Posle tretmana nisu vidljivi nikakvi znakovi iritacije. Ponekad se nakon tretmana pojavi crvenilo koje prolazi nakon par sati. Alergijske reakcije su veoma retke.

Oporavak

Tretman Mezoterapije ne zahteva hospitalizaciju odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući i odmah može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Ne preporučuje se izlaganje suncu kao ni odlazak u solarijum nakon mezoterapije.

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

© 2023 by FuseBox.