PRP TERAPIJA

Aqua Filling        PRP Terapija       Kombinacija PRP i Hijularona        Limfna drenaža
        

Happy Lift Niti     Hijularonski  Fileri        Botoks        Mezoterapija        Mezoniti        Dermoroleri        
Hemijski piling     Mikrodermoabrazija

PRP lifting (Platelet Rich Plasma, ili plazma bogata trombocitima

PRP ili podmlađivanje sopstvenom krvnom plazmom, poznat i kao „vampirski lifting“ je metoda koja podrazumeva primenu faktora rasta i matičnih ćelija iz vlastite krvi (krvne plazme) u cilju podmlađivanja i regeneracije kože. Matične ćelije pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih sudova, obnovu i poboljšanje oštećene kože te usporavaju, ublažavaju i poništavaju znakove starenja.

Efekti PRP liftinga

Uz pomoć ovog postupka se na prirodan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva na licu, ublažavaju se bore i poboljšava tonus kože. Koža dobija više kiseonika, hranljivih materija i bolju hidrataciju. Dolazi do produkcije kolagena što popravlja strukturu kože koja postaje glatka, elastična i zategnuta. Efekat svakog narednog tretmana daje duže i vidljivije rezultate.

Kome su namenjeni?

PRP tretman namenjen je osobama koje imaju izražene bore na čelu, između obrva, oko očiju i/ili oko usta. PRP terapija pomlađivanja matičnim ćelijama može koristiti i osobama koje imaju ožiljke od akni, kao i za podmlađivanje kože na rukama i drugim delovima tela.

Priprema

Pre primene procedure neophodno je skinuti šminku i dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa doktorom Smiljanićem. Doktor će vam takođe predočiti u kojim slučajevima PRP tretman nije preporučljiv.

Procedura

PRP terapija pomlađivanja matičnim ćelijama je metoda pri kojoj doktor upotrebljava minimalnu količinu vaše vlastite krvi za podmlađivanje kože. Doktor vam uzme ćelije  i proteine, koji se nalaze u krvi i ponovo ih ubrizgava u vašu kožu pospešujući obnovu kože i potkožnog tkiva. Ni u jednom trenutku krv ne dolazi u kontakt sa vazduhom iz spoljašnje sredine. Pre samog tretmana doktor vam izvadi 10-20 ml krvi. Plazma se centrifugiranjem odvaja od drugih krvnih elemenata – ona se jedina uzima za tretman podmlađivanja. Proces ubrizgavanja traje oko 15 minuta i za njega se koriste veoma tanke mikro-igle, zbog čega je ovaj postupak krajnje bezbolan. U zavisnosti od efekta koji želite postići, plazma se ubrizgava površinski ili dubinski.

 

Prvi rezultati vidljivi su nakon prvog tretmana, ali na osnovu iskustva, preporučuju se 3 tretmana u razmaku od 6 nedelja. Postupak se može  ponoviti nakon 12 meseci.

Moguće Komplikacije

Kako se prilikom ove procedure koristi vaša vlastita krv i ne unose se sintetički materijali, mogućnosti komplikacija svedene su na minimum. Tretman je netoksičan i hipoalergen. Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila i otoka koji se povlači nakon nekoliko sati.

Oporavak

Procedura ne zahteva hospitalizaciju odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Nekoliko nedelja nakon tretmana vidljivo je poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest nedelja počinje razvoj novog kolagena i krvnih sudova, nakon 3 meseca dolazi do nestanka linija i bora. Efekti PRP liftinga mogu trajati između jedne do dve godine, zavisno od stanja kože.

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

© 2023 by FuseBox.