POVEĆANJE (PODIZANJE) ZADNJICE

Povećavanje, odnosno podizanje zadnjice vrši se uz pomoć silikonskih implantata, sopstvenim masnim tkivom ili Aquafil gelom. Najnovije tehnike estetske hirurgije nude Vam priliku da dobijete lepo oblikovanu, zaobljeniju, puniju i podignutu zadnjicu.

Povećanjem, odnosno podizanjem zadnjice ugradnjom implantata

može se korigovati ravna, asimetrična ili spuštena zadnjica. Na ovaj način mogu se rešiti urođene deformacije ove regije, ali i nedostaci nastali usled gubitka težine, procesa starenja i gravitacije. Ova metoda predstavlja dobar izbor za pacijente koji žele izražajnije promene. Pored promene veličine zadnjice, ovom metodom bitno se menja i proporcija u odnosu na druge delove tela.

 

Priprema:

 

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu za oblikovanje, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

 

Procedura:

Procedura traje između jednog i dva sata i sprovodi se u periduralnom bloku . Pacijent za vreme operacije leži na stomaku. Mali vertikalni rez se pravi u gornjem delu glutealne brazde, neposredno ispod trtične kosti, kroz koji se postavljaju posebno dizajnirani silikonski implantati i to najčešće unutar mišića zadnjice. Postoje implantati raznih veličina i oblika, od kojih su najčešći okrugli i ovalni, tj. anatomski impantati. Često se operacija ugradnje implantata u zadnjicu izvodi zajedno sa podizanjem zadnjice i liposukcijom donjeg dela leđa kako bi se postigao maksimalan efekat.

 

Komplikacije:

 

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, krvarenja i otok. To su normalni simptomi koji se povlače nakon nekoliko dana. Te komplikacije se događaju retko i obično se mogu izbeći. Ukoliko se javi bol nakon zahvata, lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Ukoliko nastupi jaka bol, trebali biste kontaktirati doktora.

Oporavak:

Nakon operacije nosi se kompresivni steznik u periodu od  četiri nedelje koji služi da fiksira implantate. Preporučuje se izbegavanje sedenja direktno na zadnjici kao i ležanje na leđima minimalno 3 nedelje nakon operacije. Normalnim poslovnim aktivnostima se možete vratiti nakon dve nedelje, a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati 6 nedelja nakon zahvata.

ZATEZANJE STOMAKA | ABDOMINOPLASTIKA

odnosno zatezanje prednjeg trbušnog zida  je zahvat kojim se vrlo efikasno uklanja višak kože i masnog tkiva sa područja stomaka. Ovaj problem se najčešće javlja nakon trudnoće i porođaja kod ženskih osoba, te nakon značajnog gubitka telesne težine kod muških i ženskih osoba. Višak kože u području stomaka nije moguće rešiti vežbom, kozmetičkim tretmanima niti liposukcijom.

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu korekcije, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

 

Procedura:

 

Abdominoplastika traje oko 4 sata i sprovodi se u opštoj anesteziji. Rez može da se radi od kuka do kuka (koji se može sakriti donjim vešom), vertikalni (ispod i/ili iznad pupka) ili kombinacija prethodna dva. Ukoliko je to moguće doktor će pokušati napraviti rez unutar linije kupaćeg kostima, a drugi rez oko pupka kako bi povukao kožu prema dole i uklonio višak kože. Dužina reza zavisi od viška kože koju treba odstraniti. Nakon reza koža se odiže, višak masnog tkiva se uklanja, mišići približavaju jedan drugom kako bi bili čvršći i zategnutiji. Na kaju se uklanja višak kože i stavljaju se šavovi.

 

Komplikacije:

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, modrice i otok. To su normalni simptomi koji se povlače nakon nedelju dana. Ukoliko se javi bol nakon zahvata lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Ukoliko nastupi jaka bol, trebali biste kontaktirati doktora.

 

Oporavak:

Konci se skidaju posle 2 nedelje. Drenovi se uklanjaju najčešće nakon 2-3 dana. Nakon operacije nosi se elastični steznik u periodu od četiri nedelje. Normalnim poslovnim aktivnostima se možete vratiti nakon dve nedelje, a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati minimalno 6 nedelja nakon zahvata. Prvi rezultat se vidi odmah nakon intervencije, ali za konačan rezultat treba sačekati 3 meseca. Rezultati su trajni ako se pacijent bude pridržavao principa ujednačene ishrane i vežbanja.

LIFTING CELOG TELA | BODYLIFTING

predstavlja metodu kojom se uklanjaju viškovi kože i masnog tkiva sa svih delova tela, nastalih obično kao posledica velikog gubitka telesne težine.

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu za oblikovanje, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

 

Procedura:

 

Procedura traje oko 6 sati i sprovodi se u opštoj anesteziji. Zbog velikog obima operacije, ista se obično radi u dva ili tri akta tj. operacije, u zavisnosti od trenutnog i željenog stanja pacijenta. U prvom aktu radi se učvršćivanje prednjeg trbušnog zida (abdominoplastika), zatim se uklanja višak kože sa bokova i leđa i liposukcija butina. U drugom delu Total Body Liftinga radi se zatezanje nadlaktica (brahioplastika), liposukcija potkolenica, korekcije grudi (zatezanje, podizanje grudi i /ili povećanje grudi implantatima). Takođe, na svim mestima gde je potrebno radi se liposukcija i uklanjanje viška kože.

Komplikacije:

 

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, krvarenja, modrice i otok. To su normalni simptomi koji se povlače nakon par nedelja. Ukoliko se javi bol nakon zahvata lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Ukoliko nastupi jaka bol, trebali biste kontaktirati doktora.

 

Oporavak:

Pacijent obično ostaje u bolnici 3 do 4 dana kako bi bio pod stalnim lekarskim nadzorom. U ovom periodu se gotovo uvek sprovodi autotransfuzija krvi, jer je operativni zahvat obiman.  Konci se skidaju posle 2 nedelje. Nakon operacije nosi se elastični steznik u periodu od četiri nedelje. Normalnim poslovnim aktivnostima se možete vratiti nakon dve nedelje, a teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati 6 nedelja nakon zahvata.

UKLANJANJE VIŠKA KOŽE SA NADLAKTICA (BRAHIOPLASTIKA)

je hirurška intervencija uklanjanjaviška kože i masnog tkiva u području nadlaktica, odnosno gornjih delova ruku. Ovaj problem se najčešće javlja sa godinama ili nakon značajnog gubitka telesne težine i nije ga moguće rešiti vežbama niti kozmetičkim preparatima.

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu korekcije, dati Vam potrebna uputstva za operaciju (koje pretrage i laboratorijski nalazi su potrebni), upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i dati Vam smernice za što brži oporavak.

 

Procedura:

 

Operacija traje oko 1,5 sat i sprovodi se u opštoj anesteziji.  Rez se pravi u pazušnoj jami, duž unutrašnje strane nadlaktice ili po potrebi, na oba mesta. Višak kože i potkožnog masnog tkiva se uklanja. U određenim slučajevima, smanjenje obima nadlaktica moguće je  postići samo liposukcijom te regije ili se kombinuju ove dve tehnike.

 

Komplikacije:

 

Moguće su određene komplikacije kao što su otok, modrice i/ili blago trnjenje ruku, o čemu će Vas dr Smiljanić informisati prilikom konsultacije.

 

Oporavak:

Konci se uklanjaju 2 nedelje nakon operacije i nakon tog vremena pacijent je u mogućnosti da se vrati normalnim dnevnim obavezama. Teže fizičke aktivnosti poželjno je izbegavati u periodu od 4 nedelje. Pacijent bi trebalo da neposredno nakon brahioplastike nosi specijalne elastične steznike za ruke. Steznici se moraju nositi u periodu od 6 do 8 nedelja nakon zahvata.

PODMLAĐIVANJE ŠAKA

je intervencija podmlađivanja šaka spostvenim masnim tkivom. Sa godinama tragovi starenja se mogu uočiti kako na koži tako i na potkožnom tkivu šaka. Koža šaka vremenom postaje opuštena i naborana i pojavljuju se pigmentne fleke i pege. Tretman podmlađivanja šaka ima za cilj uklanjanje promena na koži i vraćanje punoće potkožnog masnog tkiva.

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu korekcije, upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i reći Vam kakva je neophodna predoperativna priprema (pretrage i nalazi).

 

Procedura:

 

Procedura traje oko jednog sata i sprovodi se u lokalnoj anesteziji . Obnavljanje punoće potkožnog tkiva vrši se tehnikom liposkulpture odnosno lipofilinga. Uzima se sopstvena mast iz određenih regija tela gde je ima dovoljno i ista se priprema i ubacuje u mesta na šakama gde nedostaje. Pravi se 6-7 manjih rezova dužine oko 1mm, kroz koje se ubacuje mast mikroiglama u potkožni prostor. U svaku šaku se ubacuje oko 20ml masti.

 

Komplikacije:

 

Postoji mogućnost, iako se retko dešava, da se jave infekcije, otok, hematom, kao i  gubitak senzibiliteta u mišićima. Ukoliko se javi bol nakon zahvata lako se ublažava odgovarajućim lekovima. Ukoliko nastupi jaka bol, trebali biste kontaktirati doktora.

 

Oporavak:

 

Nakon tretmana podmlađivanja šaka nije potrebna hospitalizacija. Šake su uvijene mekim zavojima preko kojih se stavljaju hladni oblozi prvih 48 sati nakon operacije kako bi se ublažili otoci. Zavoj se skida nakon sedam dana. Povratak svakodnevnim poslovnim aktivnostima moguć je nakon 2-3 nedelje. U slučajevima preterane apsorpcije ubrizgane masti može se javiti potreba za ponovnom intervencijom.

ESTETSKA GENITALNA HIRURGIJA ZA ŽENE

Porođaj, procesi starenja i genetski faktori glavni su uzroci slabljenja vaginalnih mišića, što za rezultat ima povećanje prečnika, opuštenost vaginalnih mišića, gubitak forme, a samim tim i gubitak osećaja kod žena. Postoje tri vrste estetskih genitalnih intervencija i to: vaginoplastika (zatezanje vaginalnih mišića), labiaplastika (smanjenje i / ili preoblikovanje spoljne genitalne strukture) i himenoplastika (rekonstrukcija himena, odnosno “vraćanje nevinosti” ). Takođe, navedene procedure mogu da se kombinuju sa liposukcijom i zatezanjem venerinog brega. 

 

Priprema:

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu korekcije, dati Vam potrebna uputstva za operaciju (koje pretrage i laboratorijski nalazi su potrebni), upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i dati Vam uputstva za što brži oporavak.

 

Procedura korekcije stidnih usana:

 

Operacija traje oko jednog sata i  sprovodi se u lokalnoj anesteziji.  Koža stidnih usana se zateže, a višak kože se uklanja. Šavovi na stidnim usnama su od resorptivnog materijala, tako da ih organizam sam razgradi, pa nije potrebno da se skidaju. Operacija se radi neposredno nakon prestanka menstrualnog ciklusa. Konačan izgled stidnih usana vidljiv je tri meseca nakon operacije.

 

Komplikacije:

 

Moguće su određene komplikacije kao što su infekcija i krvarenje, o čemu će Vas dr. Smiljanić informisati prilikom konsultacije.

 

Oporavak:

Preporučuje se mirovanje kod kuće i uobičajena toaleta polnih organa. Nekoliko dana nakon intervencije potrebno je stavljati hladne obloge na tretiranu regiju. Konci se ne vade, jer se rana šije sa samorazgradivim koncima. Prvih 5–7 dana je potrebno izbegavati sedenje. Pored toga, potrebno je izbegavati težak fizički rad, tuširanje toplom vodom i upotrebu alkohola. Polne odnose možete imati 6 nedelja posle operacije. Pacijent se obično može vratiti svakodnevnim aktivnostima nakon nedelju dana.

ESTETSKA GENITALNA HIRURGIJA ZA MUŠKARCE

Procedure povećanja penisa podrazumevaju hirurške tehnike kojim se muški polni organ uvećava u pravcu povećanja obima tj.zadebljanja i dužine penisa. Ova procedura se neretko radi zajedno sa liposukcijom pubične regije iz razloga što višak masnog tkiva u ovoj regiji može prikriti deo penisa i time umanjiti rezultat.

Priprema:

 

Prilikom konsultacijskog pregleda sa dr Smiljanićem, doktor će Vam predložiti najbolju metodu korekcije, dati Vam potrebna uputstva za operaciju (koje pretrage i laboratorijski nalazi su potrebni), upoznati Vas sa mogućim komplikacijama i dati Vam uputstva za što brži oporavak.

 

Procedura povećanja (dužine i širine) penisa:

 

Operativni zahvati traju od 1-3 sata. Najčeća tehnika za produženje penisa podrazumeva oslobađanje ligamenata penisa, čime se skriveni deo penisa odvaja od pubične kosti i postaje vidljiv. Ova tehnika obezbeđuje da deo penisa koji je bio uvučen unutar tela bude oslobođen, a penis u proseku postaje duži za oko 2-3 cm.

Postoji više različitih metoda za uvećanje debljine penisa, od kojih se najčešće upotrebljava sopstveno masno tkivo pacijenta. Masno tkivo se zatim u toku hirurške intervencije ugrađuje ispod kože penisa u cilju zadebljanja. Zadebljanje je  individualno i iznosi u proseku 3-5 cm.

 

Komplikacije:

Moguće su određene komplikacije kao što su infekcija i krvarenje, o čemu će Vas dr. Smiljanić informisati prilikom konsultacije.

 

Oporavak:

Procedura zahteva hospitalizaciju od 1-2 dana. Preporučuje se mirovanje kod kuće i uobičajena toaleta polnih organa. Prvih 5–7 dana je potrebno izbegavati sedenje. Pored toga, potrebno je izbegavati težak fizički rad, tuširanje toplom vodom i upotrebu alkohola. Polne odnose možete imati 6 nedelja posle operacije. Pacijent se obično može vratiti svakodnevnim aktivnostima nakon nedelju dana.

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

© 2023 by FuseBox.